Αρχική2 + 1 τρόποι για να παραμείνεις σε φόρμα

2 + 1 τρόποι για να παραμείνεις σε φόρμα

A- A+

2 + 1 τρόποι για να παραμείνεις σε φόρμα

Να πως θα μείνεις σε φόρμα ακόμη και μετά το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι μας έχει αποχαιρετήσει για τα καλά και ήδη οι πρώτες δροσερές μέρες άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Βουτιά στις υποχρεώσεις και την ασφυκτική καθημερινότητα, ενώ ο ελεύθερος χρόνος είναι πιο περιορισμένος από ποτέ. Με το σώμα σου όμως τι θα γίνει; Σκοπεύεις να πετάξεις όλη την προσπάθεια που έκανες για το καλοκαίρι στα σκουπίδια; Τόσος ιδρώτας να πάει στράφι; Μην το επιτρέψεις.

2 + 1 τρόποι για να παραμείνεις σε φόρμα

 

 

Το Απόλυτο Εργαλείο για το Στοίχημα - Perfect Live Goal
Το Απόλυτο Εργαλείο για το Στοίχημα - Perfect Live Goal
Το Απόλυτο Εργαλείο για το Στοίχημα - Perfect Live Goal
Το Απόλυτο Εργαλείο για το Στοίχημα - Perfect Live Goal

Μάλλον είσαι διστακτικός γιατί θεωρείς ότι για να διατηρηθείς σε φόρμα πρέπει να λιώσεις στα γυμναστήρια ή να στερηθείς πολλές από τις αγαπημένες σου τροφές. Αυτός λοιπόν είναι ένας μεγάλος μύθος, τον οποίο με τη βοήθεια του Personal Trainer Παναγιώτη Μαρανή θα καταρρίψουμε σήμερα.

 

 

Πάμε να δούμε λοιπόν 2 + 1 απλούς τρόπους για να μη χάσουμε τη φόρμα μας αυτόν το χειμώνα!

1. 30 λεπτά άσκησης τη μέρα, το γιατρό τον κάνουν πέρα!

Ολοένα και μεγαλύτερος ντόρος γίνεται το τελευταίο διάστημα με τα σύντομα και εκρηκτικά προγράμματα γυμναστικής. Ποιος είπε ότι για να ασκηθείς πρέπει να χτυπιέσαι στο γυμναστήριο για ώρες; Ο Personal trainer Παναγιώτης Μαρανής τονίζει ότι το μόνο που χρειάζεσαι για μια αποτελεσματική άσκηση είναι μόλις 30 λεπτά από το χρόνο σου και το σωματικό σου βάρος, ούτε γυμναστήρια, ούτε βάρη. Στη μισή αυτή ώρα μπορείς να χωρέσεις μία γρήγορη προθέρμανση με ελαφρύ τρέξιμο, διατάσεις και επιτόπια αλματάκια και έπειτα να προχωρήσεις με σύνθετες ασκήσεις βάρους σώματος, όπως τα καθίσματα, οι έλξεις στο μονόζυγο, οι κάμψεις, οι βυθίσεις, οι προβολές και για σβήσιμο κοιλιακούς και ραχιαίους. Επαναλάβετε κυκλικά για 3-4 σετ. Ο αριθμός των επαναλήψεων είναι στο δικό σας χέρι.

Tip: Για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη, μην αφήνεις μεγάλο διάστημα για ξεκούραση. Με το που τελειώσεις ένα κύκλο ασκήσεων, ξεκουράσου για 120-180 δευτερόλεπτα και φρόντισε να ενυδατώνεσαι χωρίς όμως να το παρακάνεις.

2 + 1 τρόποι για να παραμείνεις σε φόρμα

Γιατί να επιλέξεις ένα σύντομο και εκρηκτικό πρόγραμμα γυμναστικής;

· Οι γρήγορες, εκρηκτικές ασκήσεις εκτοξεύουν στα ύψη τις ενδορφίνες, τις λεγόμενες ορμόνες της ευτυχίας.

· Επιλέγοντας τις σύνθετες ασκήσεις, γυμνάζεις συνολικά τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες του σώματός σου χωρίς να αφήνεις κανένα μυ παραπονεμένο.

· Καταπολεμάς το άγχος και το στρες της καθημερινότητας.

· Ενισχύεις αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

· Δρα ως μία άψογη αντιγηραντική φόρμουλα.

“Για να εκτελέσεις αυτές και πολύ περισσότερες ασκήσεις με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ακρίβεια, θα σε βοηθήσει το Wondercore Smart. Μικρό αλλά θαυματουργό, πρόκειται για ένα πολυεργαλείο γυμναστικής που σου επιτρέπει να εκτελείς πλήθος ασκήσεων, χωρίς όμως τον κίνδυνο τραυματισμού λόγω λανθασμένης τεχνικής. Μεταφέρεται και αποθηκεύεται πανεύκολα παντού, ενώ δε χρειάζεται συναρμολόγηση. Το παίρνω μαζί μου σχεδόν σε κάθε συνεδρία ατομικής προπόνησης. “

Μη διστάσεις να του ρίξεις μία ματιά εδώ.

2 + 1 τρόποι για να παραμείνεις σε φόρμα

2 + 1 τρόποι για να παραμείνεις σε φόρμα

2. Τρώγε ό,τι αγαπάς χωρίς υπερβολές

Δε χάνεις κιλά, όταν σταματάς να τρως. Χρυσός κανόνας! Όσο ποιο γρήγορα το καταλάβεις αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα επιτύχεις τους στόχους σου. Μελέτες άλλωστε επανειλημμένα έχουν αποδείξει ότι όσοι κάνουν στερητικές δίαιτες, μετά από κάποιο διάστημα θα ξαναβάλουν συσσωρευμένα ό,τι κιλά έχασαν στο παρελθόν. Σαφώς, και δε σε παροτρύνουμε να ξεκινήσεις τις πίτσες και τα σουβλάκια, αλλά κι αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι. Όλοι δικαιούμαστε μία day off εξάλλου.

Το μυστικό είναι η ισορροπία και η ποικιλία στα γεύματα. Φρόντισε λοιπόν να κάνεις 4 με 5 γεύματα ημερησίως, στα οποία να συνδυάζεις τουλάχιστον ένα στοιχείο από κάθε διατροφική ομάδα: πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη. Και όταν λέμε λίπη, δεν αναφερόμαστε στα ανθυγιεινά trans λιπαρά, αλλά στα ‘’καλά’’ λίπη ω3, 6 και 9, τα οποία θα βρεις σε αφθονία στο αγνό, παρθένο ελαιόλαδο (όχι στην τηγανητή του μορφή), στο αβοκάντο, τα καρύδια και γενικά τους ωμούς, ανεπεξέργαστους ξηρούς καρπούς και στα λιπαρά ψάρια: τόνο, σολομό και σαρδέλα.

2 + 1 τρόποι για να παραμείνεις σε φόρμα

Πίνε αυστηρά τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό τη μέρα. Το νερό προωθεί τη λιποδιάλυση. Εμπλούτισε τα γεύματα σου με φρούτα και λαχανικά. Ακόμη κι αν δε σου αρέσουν με την κλασική τους μορφή, δοκίμασε τα σε ένα απολαυστικό smoothie, αποξηραμένα, σε σαλάτες, σπιτικές μαρμελάδες ή ό,τι άλλο σε εμπνεύσει ο μαγειρικός σου οίστρος.

Tip: Άσε το μπουκαλάκι του νερού πάνω στο γραφείο, ενώ εργάζεσαι, βλέπεις ταινία ή μελετάς. Έτσι, θα θυμάσαι πάντα να πίνεις νερό.

“Για να εφοδιάσεις τον οργανισμό σου με ενέργεια όλη τη μέρα και να μην πεινάς διαρκώς, το μυστικό βρίσκεται στο καλό πρωινό. Είναι άκρως απαγορευτικό να κάνεις skip το πρωινό σου. Αργά ή γρήγορα θα το μετανιώσεις. Μία εξαιρετική πρόταση είναι ένα δυναμωτικό milkshake με 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο, 1 μπανάνα, 1 κούπα γάλα (φυτικής προέλευσης για αυτούς που το προτιμούν), 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή λίγα κομματάκια μαύρης σοκολάτας που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία. Για να το προετοιμάσεις λοιπόν στο άψε-σβήσε, προτίμησε το ισχυρό NutriBullet . Δεν πρόκειται για ένα απλό μπλέντερ, αλλά για ένα σύστημα εκχύλισης θρεπτικών συστατικών. Σε δευτερόλεπτα θα έχεις έτοιμο το μείγμα σου μέσα στο δοχείο που θα το πιείς. Απλά, κλείνεις το καπάκι και το παίρνεις μαζί σου στη δουλειά.

Μπορείς να του ρίξεις μία ματιά εδώ

2 + 1 τρόποι για να παραμείνεις σε φόρμα

3. Άσε το αμάξι στην άκρη, βάλε τα πόδια σε λειτουργία

Είναι καιρός να σταματήσεις να πιστεύεις ότι γυμναστική είναι μόνο η άσκηση στο γυμναστήριο. Γυμναστική είναι ο περίπατος, η βόλτα με τους φίλους, το να σηκώνεις τα ψώνια μέχρι το σπίτι. Γι’ αυτό λοιπόν σταμάτα να σκέφτεσαι πάντα την πιο εύκολη λύση, το αμάξι. Περπάτησε μέχρι εκεί που θέλεις να πας. Και για τους πιο σκληρούς παίκτες, μπορείτε να ακολουθήσετε γρήγορο βάδισμα. Είναι μία άψογη μορφή αερόβιας άσκησης που βοηθά στην ταχύτερη καύση λίπους , αλλά κυρίως ωφελεί την ψυχική υγεία, αφού συντελεί στην εκτόνωση των συσσωρευμένων σκέψεων και του άγχους, όπως επισημαίνει ο Π. Μαρανής.

2 + 1 τρόποι για να παραμείνεις σε φόρμα

Καταλήγοντας, το να διατηρηθείς σε φόρμα δεν είναι κάποιος άθλος. Άλλαξε μικρά πράγματα στην καθημερινότητά σου και αυτομάτως το σώμα σου θα σε δικαιώσει. Άλλωστε, ποτέ κανείς δεν είπε ότι για να διατηρήσεις ένα αξιοπρεπές σώμα, θα πρέπει να υποβληθείς σε βασανιστήρια 😉

Perfect Goal Banner
Perfect Goal Banner