ΑρχικήBet AcademyΠάμε Ταμείο: όσα πρέπει να ξέρεις για να κερδίζεις!

Πάμε Ταμείο: όσα πρέπει να ξέρεις για να κερδίζεις!

A- A+

Ορολογία για το Στοίχημα

Πάμε Ταμείο: όσα πρέπει να ξέρεις για να κερδίζεις!

Σε κάθε τομέα της ζωής η  επιτυχία  προϋποθέτει μελέτη, έτσι και στο στοίχημα η εξοικείωση με ειδική ορολογία από ένα λεξικό είναι απαραίτητη. Γιατί η γνώση είναι πάντοτε δύναμη και αυξάνει τις πιθανότητες να πετυχαίνεις!

Παρόλο που μερικοί όροι είναι εύκολοι και κατανοητοί, υπάρχουν και κάποιοι που είτε τους συναντάμε για πρώτη φόρμα είτε δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι σημαίνουν. Καλό είναι, λοιπόν, πριν ξεκινήσεις την γνωριμία σου με τον χώρο του στοιχήματος, να ενημερώνεσαι για λέξεις και εκφράσεις που σίγουρα κάποια στιγμή θα βρεις μπροστά σου.

Οδηγός στοιχηματικής ορολογίας

Στον παρακάτω οδηγό έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις τους πιο σημαντικούς όρους της σχετικής ελληνικής και ξένης ορολογίας:


Ακριβές Σκορ: το τελικό σκορ μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας (90 λεπτών) του αγώνα. Δεν περιλαμβάνεται η παράταση, εκτός και αν αναφέρεται στους όρους.

Το Απόλυτο Εργαλείο για το Στοίχημα - Perfect Live Goal
Το Απόλυτο Εργαλείο για το Στοίχημα - Perfect Live Goal
Το Απόλυτο Εργαλείο για το Στοίχημα - Perfect Live Goal
Το Απόλυτο Εργαλείο για το Στοίχημα - Perfect Live Goal

Ακριβές Σκορ και Σκόρερ (Scorecast): στοίχημα όπου ο παίκτης στοιχηματίζει στο τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης αλλά και στον ποδοσφαιριστή που (ο παίκτης) θεωρεί ότι θα βρει δίχτυα.

Αμερικάνικο Στοίχημα: ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης ποντάρει στη νίκη της γηπεδούχου ή της φιλοξενούμενης ομάδας, ωστόσο, αν το παιχνίδι τελειώσει ισόπαλο, του επιστρέφονται τα χρήματα του πονταρίσματος.

Ανταλλακτήριο Στοιχημάτων (Betting Exchange): στοιχήματα που πραγματοποιούνται χωρίς τη μεσολάβηση του Βookmaker αλλά η απόδοση και το κέρδος αγοράζονται από άλλον παίκτη. 
Πιο απλά, πρόκειται για μια πλατφόρμα όπου ο παίκτης ποντάρει εναντίον άλλων παικτών και όχι απέναντι στις ιστοσελίδες στοιχήματος. Μπορεί να επιλέξει να προσφέρει ο ίδιος τις αποδόσεις σε ένα γεγονός, για να ποντάρουν οι άλλοι, ή να ενεργήσει ως ένας συνηθισμένος παίκτης ποντάροντας σε ένα ματς για το οποίο προσέφεραν άλλοι τις αποδόσεις.

Απόδοση: το ποσοστό κέρδους που καταβάλλεται στους παίκτες, σε περίπτωση επιτυχίας.

Άρμπιτραζ (Arbitrage Bet): είδος πονταρίσματος όπου ο παίκτης στοιχηματίζει  κ α ι  στα τρία σημεία (νίκη, ισοπαλία, ήττα), ώστε η επιτυχία να είναι σίγουρη. Η επιλογή γίνεται σε διαφορετικούς Βookmaker που εξασφαλίζουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις της αγοράς στοιχήματος. Θα το βρείτε και ως “sure bets”.

Ασιατικό Χάντικαπ (Asian Handicap): μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές στοιχήματος. Ο Βookmaker δίνει μια αντικειμενική βοήθεια προς το αουτσάιντερ σε σχέση με το φαβορί. Με αυτόν τον τρόπο η ισχυρή ομάδα θα πρέπει να υπερνικήσει το χάντικαπ και αυτόματα οι δύο ομάδες θεωρούνται ισοδύναμες. Με απλά λόγια, είναι το ειδικό στοίχημα όπου δίνεται πλεονέκτημα γκολ στο ποδόσφαιρο ή πόντων σε αγώνα μπάσκετ, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Για παράδειγμα, αν υπάρχει +1 γκολ στην γηπεδούχο ομάδα, τότε για να έρθει 1
(δηλαδή άσσος) ο αγώνας, πρέπει να κερδίσει με τουλάχιστον 2 γκολ διαφορά (2 – 0, 3 – 1, 4 – 2, 3 – 0 κ.λπ.). Σε περίπτωση ισοπαλίας, επιστρέφεται το ποσό του πονταρίσματος.

Αυτογκόλ: ειδικό στοίχημα που προβλέπει αν θα επιτευχθεί αυτογκόλ σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση.

Accumulator Bet: χρησιμοποιείται και ο όρος “Parlay” (στα ελληνικά είναι το «Παρολί» στοίχημα), όπου ο παίκτης συνδυάζει δύο ή περισσότερα γεγονότα στο ίδιο κουπόνι. Κερδισμένο είναι το στοίχημα που θα πιάσει όλα τα γεγονότα.

Anytime Σκόρερ: στοίχημα σχετικό με την πιθανότητα να σκοράρει κάποιος παίκτης σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα.

Antepost: μακροχρόνιο στοίχημα, όπως για παράδειγμα ο νικητής στο Champion’s League.

Back: ο πιο συνηθισμένος τρόπος στοιχηματισμού, δηλαδή ποντάρισμα υπέρ κάποιου σημείου.

Betting Limits (Όρια στοιχηματισμού): τα όρια στοιχηματισμού μέσα στα οποία μπορεί να ποντάρει ένας παίκτης. Τα όρια αυτά βάζει ο Bookmaker, που καθορίζει το ελάχιστο και το μέγιστο ποντάρισμα σε κάθε στοίχημα.

BIC/SWIFT Αριθμός: η λέξη που περιλαμβάνει αριθμούς και γράμματα, με την οποία γίνεται η ταύτιση της τράπεζας, όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση σε έναν λογαριασμό. Χρησιμοποιείται στις καταθέσεις και στις αναλήψεις των παικτών.

Bookings: ειδικό στοίχημα, όπου ο παίκτης προβλέπει αν το άθροισμα των καρτών σε έναν αγώνα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από το όριο που έχει βάλει ο Bookmaker. Κάθε κίτρινη κάρτα μετράει για 10 πόντους και κάθε κόκκινη για 25 πόντους.

CVC: αντιστοιχεί στον κωδικό “Card Verification Code”, ο οποίος αναγράφεται στο πίσω μέρος της πιστωτικής κάρτας και απαιτείται σε όλες τις καταθέσεις που πραγματοποιούνται μέσω τηλεφώνου ή Internet.

Γκανιότα (Juice): το ποσοστό κέρδους του Bookmaker από ένα γεγονός. Θα το βρείτε και ως “book percentage” ή “book edge”.

Γκολ – Γκολ (GG): στοίχημα σχετικό με την πιθανότητα να σημειώσουν τέρμα και οι δύο ομάδες.

Δεκαδικές αποδόσεις (Decimal Odds): οι αποδόσεις που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του κέρδους, σε περίπτωση επιβεβαίωσης των επιλογών του πονταρίσματος. Λέγονται επίσης «ευρωπαϊκές αποδόσεις»  και εκφράζονται με νούμερα, όπως το 1.20, 1.40, 1.70 κ.λπ.

Διαχείριση Κεφαλαίου (Bankroll Management): σχετίζεται με το συνολικό ποσό που έχει βάλει στην … άκρη κάθε παίκτης, ορίζοντάς το ως αυτό που θα δαπανήσει για τα πονταρίσματά του.

Διπλή Ευκαιρία (Double Chance): ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης μπορεί να επιλέξει δύο αποτελέσματα ταυτόχρονα, για παράδειγμα 1 Χ, 1 2, Χ 2.

Διπλό Αποτέλεσμα (Ημίχρονο/ Τελικό): στοίχημα στο οποίο ο παίκτης πρέπει να πετύχει τα αποτελέσματα και του ημιχρόνου και του αγώνα ολοκληρωμένου.

Δίχως Ισοπαλία (Draw No Bet): ειδικό στοίχημα, όπου ο παίκτης ποντάρει στη νίκη της γηπεδούχου ή της φιλοξενούμενης ομάδας, με την ισοπαλία να τού επιστρέφει το ποσό του στοιχήματος. Παρόμοιο με το Αμερικανικό Στοίχημα .

Dead heat:  η στοιχηματική περίπτωση όπου σε ένα αθλητικό γεγονός δύο ή τρεις παίκτες καταλαμβάνουν την ίδια θέση.

Ειδικό Στοίχημα: η κατηγορία στοιχημάτων που περιλαμβάνει όλα τα είδη πονταρισμάτων εκτός από τα κλασσικά 1, Χ και 2.

Ευρωπαϊκό Χάντικαπ (European Handicap): πρόκειται για το ειδικό στοίχημα όπου δίνεται το  πλεονέκτημα του γκολ στο ποδόσφαιρο ή των πόντων στο μπάσκετ, πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Υπάρχει ακέραιο χάντικαπ σε μία ομάδα και η διαφορά του από το ασιατικό είναι πως προβλέπεται ότι η ισοπαλία αποτελεί επιτυχία.

Eco Card: υπηρεσία μέσω της οποίας πραγματοποιούνται καταθέσεις και αναλήψεις στον λογαριασμό ενός παίκτη.

Fixed Odds: πρόκειται για προκαθορισμένες αποδόσεις (pregame).

Ζωντανό Σκορ (Livescore): η παρακολούθηση της εξέλιξης ενός αγώνα σε πραγματικό χρόνο (live).

Ζωντανό Στοίχημα (Live Betting): στοιχηματισμός κατά τη διάρκεια της ζωντανής ροής ενός αγώνα όπου οι αποδόσεις μεταβάλλονται συνέχεια ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα (χρόνος, γκολ, κάρτες, αποβολές, αλλαγές).

Ημίχρονο/ Τελικό: συνδυασμός του αποτελέσματος, μετά το πρώτο και μετά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Δηλαδή ο παίκτης προσπαθεί να εκτιμήσει σωστά τόσο το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου όσο και το τελικό αποτέλεσμα.

Head to Head: ειδικό στοίχημα σε πολλά αθλητικά γεγονότα όπου ο παίκτης προβλέπει ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες (παίκτη ή ομάδα) ποιος θα τερματίσει σε καλύτερη θέση.

Θα πετύχουν γκολ και οι δύο ομάδες (Goal – Goal): ειδικό στοίχημα όπου προβλέπεται ότι  κ α ι  οι δύο ομάδες μιας αναμέτρησης θα πετύχουν τουλάχιστον 1 γκολ.

Ισοπαλία Όχι Στοίχημα (Draw no bet): είδος στοιχήματος στο οποίο, εάν το προσφερόμενο γεγονός έρθει ισόπαλο, επιστρέφεται στον παίκτη το ποσό που έχει ποντάρει.

IBAN: ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, που χρησιμοποιείται για να γίνει μια συναλλαγή σε διατραπεζικό σύστημα. Το ακρωνύμιο “IBAN” αντιστοιχεί στο “International Bank Account Number”.

IBAS: αρχικά του οργανισμού “Arbitration Betting Service”. Σκοπός του είναι να λύνει πιθανές διαφορές ανάμεσα σε παίκτες και Βookmakers.

Κάρτα MoneySafe (MoneySafe Card): επαναφορτιζόμενη προπληρωμένη Mastercard που ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιεί έτσι, ώστε να πραγματοποιεί καταθέσεις σε διαδικτυακές ιστοσελίδες στοιχημάτων.

Κάρτα Paysafe (Paysafecard): κάρτα την οποία ο παίκτης μπορεί να αγοράζει από συγκεκριμένα σημεία πώλησης, για να καταθέτει χρήματα στις στοιχηματικές ιστοσελίδες.

Κάρτες (Bookings): ο παίκτης επιλέγει να ποντάρει στον αριθμό των κίτρινων ή κόκκινων καρτών που θα εμφανιστούν στο παιχνίδι, ανάλογα με όσα προσφέρει ο Βookmaker.

Κατά (Lay): στοίχημα όπου ο παίκτης ποντάρει κατά ενός σημείου.

Κλασματικές αποδόσεις (Fractional Odds): ο τύπος των αποδόσεων που χρησιμοποιούνται κυρίως στην Αγγλία για τον υπολογισμό κάθε επιτυχίας. Τις συναντάμε με τη μορφή κλασμάτων τύπου 2/5, 3/7, 2/1 κ.λπ.

Κωδικός BIC/SWIFT: ο ξεχωριστός κωδικός που αντιστοιχεί σε κάθε τράπεζα και είναι απαραίτητος, ώστε ο παίκτης να πραγματοποιεί αναλήψεις και καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει συνδέσει με τη στοιχηματική ιστοσελίδα.

Μακροχρόνιο Στοίχημα (Antepost Bet): όπως δηλώνει το ίδιο το όνομα του στοιχήματος, είναι ποντάρισμα που επιβεβαιώνεται έπειτα από το πέρασμα μεγάλου χρονικού διαστήματος, για παράδειγμα ποιά ομάδα θα κατακτήσει μια διοργάνωση ή ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ.

Μονό αποδεκτό στοίχημα (Single Bet): στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει μόνο ένα παιχνίδι και μία επιλογή.


Μπόνους (Bonus): προσφορές που δίνει κάθε στοιχηματική ιστοσελίδα, ώστε είτε να προσελκύει νέους πελάτες είτε για να απευθύνει ένα «ευχαριστώ» στους παλιούς.

Μπουκμέικερ ή Μπούκι (Bookmaker ή Bookie): οι διαχειριστές των ιστοσελίδων που επιλέγουν τα στοιχήματα και τις αποδόσεις στα αθλητικά γεγονότα, καθώς επίσης αναλαμβάνουν και τις πληρωμές.

Mobile Betting: προσφορά σχεδόν όλων των στοιχηματικών ιστοσελίδων, που παρέχουν στους παίκτες τη δυνατότητα πονταρίσματος από το κινητό τηλέφωνο ή το tablet τους.

Money Line: στις αμερικανικές αποδόσεις ο Βookmaker προσφέρει αποδόσεις που έχουν διαφορετική μορφή. Εμφανίζεται το ποσό που πρέπει να ποντάρει κάποιος για να κερδίσει 100 δολάρια ή πόσα μπορεί να κερδίσει κανείς, αν ποντάρει 100 δολάρια.

Να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή (Anytime Σκόρερ): η πιθανότητα να σκοράρει ένας συγκεκριμένος παίκτης σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα.

Νο Γκολ (NG ή No Goal): σε αυτήν την περίπτωση το στοίχημα επιβεβαιώνεται, αν τουλάχιστον μία από τις δύο ομάδες δεν σκοράρει.

Ντεντ Χιτ (Dead Heat): όταν ομάδες ή παίκτες καταλαμβάνουν την ίδια θέση. Για παράδειγμα, αν δύο ή περισσότεροι παίκτες αναδειχτούν πρώτοι σκόρερ ενός πρωταθλήματος, με ίδιο αριθμό γκολ.

Neteller: ηλεκτρονικό «πορτοφόλι» που βοηθά τον παίκτη στις συναλλαγές του με τις στοιχηματικές ιστοσελίδες.

Όβερ / Άντερ (Over / Under): ο συνολικός αριθμός των γκολ ή πόντων που θα επιτευχθούν σε έναν αγώνα. Τα όρια ποικίλουν και μπαίνουν από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες, για παράδειγμα “Over/Under 2.5, Over/Under 3.5”.

Όρια Στοιχηματισμού (Bet Limit): τα χρηματικά όρια που ο κάθε Bookmaker θέτει, στα οποία ο παίκτης μπορεί να ποντάρει με ελάχιστο και μέγιστο όριο. Πρόκειται για διαφορετικά όρια που ξεκινάνε από το ποσόν του 0.01 € και μπορεί να φτάσουν μέχρι και στα 100.000 €.

Odds: οι αποδόσεις που αφορούν κάποιο γεγονός και οι οποίες καθορίζουν το κέρδος που μπορεί να προκύψει, αν κερδηθεί το στοίχημα. Υπάρχουν οι δεκαδικές, οι κλασματικές, οι αμερικανικές και διάφοροι τύποι ασιατικών αποδόσεων.

Outsider (Rag ή Underdog): η ομάδα με το σημείο που έχει την υψηλότερη απόδοση και θεωρείται σχετικά δύσκολο -έως αδύνατο- να κερδίσει.

Προμήθεια: λειτουργεί στα ανταλλακτήρια στοιχήματος και είναι η προμήθεια, σε ποσοστό, που λαμβάνει η ιστοσελίδα από τα κέρδη των παικτών ως αντάλλαγμα για την παροχή υπηρεσιών προς αυτούς.

Πρώτος Σκόρερ: όπως είναι προφανές, αποτελεί το στοίχημα όπου ο παίκτης καλείται να προβλέψει τον ποδοσφαιριστή που θα σημειώσει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

Paypal: γνωστό ηλεκτρονικό «πορτοφόλι» που είναι πασίγνωστο στους παίκτες του διαδικτυακού στοιχήματος. 

Push: η επιστροφή του ποσού στοιχηματισμού λόγω ακύρωσης ενός γεγονότος ή ισοπαλίας.

Σκόρερ: ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης ποντάρει σε έναν συγκεκριμένο αθλητή του αγώνα, ότι θα βάλει το πρώτο, ή το τελευταίο, ή οποιοδήποτε, ή 2 και άνω, ή χατ-τρικ γκολ.

Σκριλ (Skrill – πρώην “Moneybookers”): ιστοσελίδα που λειτουργεί ως διαδικτυακό ηλεκτρονικό «πορτοφόλι» και εξυπηρετεί τους παίκτες στις συναλλαγές τους με τον Bookmaker.

Σύνολο γκολ Μονά-Ζυγά: στοίχημα όπου ο παίκτης ποντάρει στο αν ο συνολικός αριθμός των γκολ που θα σημειωθούν, θα είναι μονός ή ζυγός.

Σύνολο Τερμάτων: ποντάρισμα στον συνολικό αριθμό των γκολ, μετά το τέλος των 90 λεπτών του αγώνα.

Τι χρειάζεσαι για να παίζεις online στοίχημα;

Σύστημα στο Στοίχημα (System Bet): κουπόνι με 3 ή περισσότερα γεγονότα, με το οποίο ο παίκτης ζητάει να επιβεβαιωθούν κάποια από αυτά. Για παράδειγμα, εάν επιλέξει 2/5, θα έχει επιλέξει 5 αθλητικά γεγονότα και θα πρέπει τουλάχιστον 2 από αυτά να επιβεβαιωθούν, ώστε να κερδίσει το ελάχιστο ποσό κέρδους. Σε περίπτωση περισσότερων επιτυχιών, το κέρδος είναι πολύ μεγαλύτερο για τον παίκτη.

Σύστημα Γολιάθ (Goliath System): σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 8 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα, δηλαδή ένα σύστημα με 247 στοιχήματα (στήλες): 1 οκταπλό παρολί, 8 επταπλά παρολί, 28 εξαπλά παρολί, 56 πενταπλά παρολί,70 τετραπλά παρολί, 56 τριπλά παρολί και 28 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό, πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Γιάνκι (Yankee System): σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 4 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα, δηλαδή ένα σύστημα με 11 στοιχήματα (στήλες): 1 τετραπλό παρολί, 4 τριπλά παρολί και 6 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσόν, πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Σούπερ Γιάνκι (Super Yankee): σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα, δηλαδή ένα σύστημα με 26 στοιχήματα (στήλες): 1 πενταπλό παρολί, 5 τετραπλά παρολί, 10 τριπλά παρολί και 10 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσόν, πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές. Είναι ίδιο με το «Καναδικό Σύστημα».

Σύστημα Καναδικό (Canadian System): σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα, δηλαδή ένα σύστημα με 26 στοιχήματα (στήλες): 1 πενταπλό παρολί, 5 τετραπλά παρολί, 10 τριπλά παρολί και 10 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσόν, πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Λάκι 15 (Lucky 15 System): σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 4 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα, δηλαδή ένα σύστημα με 15 στοιχήματα (στήλες): 1 τετραπλό παρολί, 4 τριπλά παρολί, 6 διπλά παρολί και 4 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσόν, πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

Σύστημα Λάκι 63 (Lucky 63 System): σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα, δηλαδή ένα σύστημα με 63 στοιχήματα (στήλες): 1 εξαπλό παρολί, 6 πενταπλά παρολί, 15 τετραπλά παρολί, 20 τριπλά παρολί, 15 διπλά παρολί και 6 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό, πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.


Σύστημα Πατέντα (Patent): σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα, δηλαδή ένα σύστημα με 26 στοιχήματα (στήλες): 1 τριπλό παρολί, 3 διπλά παρολί και 3 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσόν, πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον,1 επιλογή.


Σύστημα Τρίξι (Trixie System): σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα, δηλαδή ένα σύστημα με 4 στοιχήματα (στήλες): 1 τριπλό παρολί και 3 διπλά παρολί.
Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσόν, πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Χέιντζ (Heinz System): σύστημα σε κουπόνι, που περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα, δηλαδή ένα σύστημα με 57 στοιχήματα (στήλες): 1 εξαπλό παρολί, 6 πενταπλά παρολί,15 τετραπλά παρολί, 20 τριπλά παρολί και 15 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσόν, πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Σούπερ Χέιντζ (Super Heinz System): σύστημα σε κουπόνι, που περιλαμβάνει 7 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα, δηλαδή ένα σύστημα με 120 στοιχήματα (στήλες): 1 επταπλό παρολί, 7 εξαπλά παρολί, 21 πενταπλά παρολί,35 τετραπλά παρολί, 35 τριπλά παρολί και 21 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσόν, πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Τελικό Αποτέλεσμα: στοίχημα για το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα (νίκη, ισοπαλία, ήττα), στη διάρκεια του κανονικού αγώνα.

Teaser: στοίχημα όπου ο παίκτης ορίζει το ύψος του χάντικαπ που θέλει να ποντάρει. Η απόδοση του στοιχήματος αλλάζει ανάλογα με το ύψος του χάντικαπ.

Treble (Τριάδα): το ποντάρισμα στον συνδυασμό 3 σημείων.

Two way: στοίχημα σε γεγονότα με 2 πιθανά αποτελέσματα. Για παράδειγμα τέτοια γεγονότα είναι οι αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ κ.ά.

Trading: η τοποθέτηση στοιχημάτων χωρίς τη μεσολάβηση του Bookmaker. Ένας παίκτης δεν αγοράζει απόδοση για ένα γεγονός από έναν Bookmaker αλλά από κάποιον άλλον παίκτη, ο οποίος μπορεί να προσφέρει καλύτερη απόδοση για το γεγονός αυτό.

Φαβορί (Favourite ή Chalk): η ομάδα με τη χαμηλότερη απόδοση για να κερδίσει το παιχνίδι και η οποία, θεωρητικά, έχει τις περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη.

Χάντικαπ Τερμάτων: στοίχημα για το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα (στην κανονική διάρκειά του) συν το «Χάντικαπ Τερμάτων» που δόθηκε σε μια από τις ομάδες.

Value Betting: το ποντάρισμα σε σημεία, για την επαλήθευση των οποίων υπολογίζει ο παίκτης ότι η πιθανότητα είναι υψηλότερη σε σχέση με την πιθανότητα στην απόδοση που έχει δώσει ο Bookmaker. Δηλαδή, ο παίκτης υπολογίζει ότι η απόδοση ενός σημείου είναι πολύ υψηλότερη από όσο θα έπρεπε να είναι.


Αγαπητέ φίλε,

Ίσως να κουράστηκες λίγο μελετώντας αλλά να θυμάσαι ότι οι πιθανότητες για κέρδος αυξάνονται με όσα περισσότερα γνωρίζεις για το … άθλημα! Καλά πονταρίσματα και πολλές επιτυχίες!

 


Perfect Goal Banner
Perfect Goal Banner